
Què és la Barcelona Slow Food Guide 2025
Vint anys de Slow Food Barcelona i sisena edició de la Barcelona Slow Food Guide: els 101 locals d’aquest recull són una prova del compromís assolit després de dues dècades fomentant la sostenibilitat a la restauració.
La transformació s’està coent a les cuines dels restaurants compromesos, però al mateix temps Slow Food Barcelona i els locals d’aquesta guia estan sembrant llavors perquè s’impulsi una regeneració improrrogable dels espais productius, rurals i periurbans, des dels quals volem nodrir la ciutat i la seva gastronomia.
En l’edició 2025, que presenta 10 locals nous, mirem també cap al món de l’educació i les seves eines, sense les quals les generacions futures no tindrien la necessària formació cap al canvi de model.
I amb “les afinitats electives” ens apropem per primera vegada a projectes que neixen més enllà de les quatre parets d’un restaurant i empenyen el model alimentari actual cap a espais més responsables amb una mirada diversa.
Només si entenem d’on procedeixen els aliments i com són els sistemes de producció, aprendrem com combinar el nostre plaer amb un rigor cada cop més necessari a l’hora de triar menjar bo, net, just i local.
Slow Food Barcelona
Vols la guia en format físic?
A Barcelona, la pots trobar a
Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616)
Santos Ochoa (Pg. de Fabra i Puig, 165)
Ona llibres (Pau Clarís, 94)
Demana-la també a la teva llibreria de confiança!
Llegendes

CARGOL SLOW FOOD · GUARANTEE: Un local especial per la seva cuina, servei i atenció a la sostenibilitat en sintonia amb els valors de Slow Food.

ELS + VINICS: Local amb una carta de vins que dóna preferència als petits productors i als vins produïts amb la menor intervenció per part del vigneron, representativa del territori.

ELS + TRADICIONALS: Local que proposa una cuina de la terra amb plats i receptes tradicionals.

ELS + VEGETALS: Local que presta una especial atenció al món vegetal a la seva cuina.

ELS QUE COMPOSTEN: Local que transforma els seus residus orgànics en compost amb l’ajuda de l’associació AbonoKm0.